Over mij

Van kantoorbaan naar self-made fotograaf. De carrièreswitch die ik maakte, was nodig, maar ging niet over rozen. Ook nu nog leer ik door vallen en opstaan elke dag weer meer over het fotografievak. Hieronder lees je wat meer over de stappen die ik zette richting fotografie en over mijn persoonlijke leven en ideeën.

De carrièreswitch

Als meisje en jonge vrouw heb ik veel gedaan omdat ik dacht dat het zo ‘hoorde’. Ik ging naar school, werkte daar hard, ging studeren en haalde een HBO-diploma PR & Communicatie. Ik wilde vervolgens leren, groeien, heel goed zijn in mijn baan en de carrièreladder beklimmen. M’n eerste echte baan verloor ik echter vanwege bezuinigingen. Het solliciteren in een krappe arbeidsmarkt deden mijn zelfvertrouwen en ambities geen goed. Wat volgde waren vele jaren van diverse banen en baantjes waar ik niet gelukkig mee was.

Op een dag was het genoeg. Ik besloot om mijn kantoorbaan op te zeggen, zodat ik kon gaan uitvinden wat ik wilde doen met m’n leven. Thuis, weg van het werk, ontstond er eindelijk tijd en ruimte voor mijzelf. Ik begon te schilderen en nam zanglessen. Ik schreef mezelf ook in voor een fotografiecursus, een lang gekoesterde wens.

En dat laatste bleek een schot in de roos! Ik vond het erg leuk om zo creatief bezig te zijn met beeld. Ik volgde nog meer fotocursussen, deed wat foto-opdrachten in m’n netwerk en voordat ik het wist, schreef ik Arja Schrijver Fotografie in bij de Kamer van Koophandel.

Sinds die tijd is er veel gebeurd, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Met veel vallen en opstaan heb ik geleerd om naar mijzelf te luisteren en meer op mijzelf te vertrouwen. Vandaag de dag maak ik mijn eigen, sfeervolle foto’s die ik via webshops verkoop, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik word er blij van dat ik op deze manier de wereld en het ‘thuis’ van mensen een stukje mooier kan maken.

Mijn doel is om opnieuw weer veel te leren en te groeien. Zowel in mijn fotografie alsook als mens. Waarbij ik me nu meer laat leiden door mijzelf in plaats van ‘hoe het hoort’. Ik heb nog niet besloten wat voor richting ik op ga met mijn fotografie. Maar ik heb door de jaren heen geleerd dat antwoorden komen als je dingen onderneemt. Dus ik blijf doorgaan. Mijn reis is nog maar net begonnen en ik kan niet wachten om te zien waar deze mij heen leidt!

Dank dat je mijn verhaal wilde lezen en ik nodig je van harte uit om mij op mijn komende stappen te volgen!

Zinsnede uit een interview dat Werk aan de Muur met mij had:

Lees hier het interview dat Werk aan de Muur met mij had over mijn ommezwaai naar de fotografie.

Mijn persoonlijke leven

Eén van de dingen waar ik nooit genoeg van kan krijgen is reizen. Mijn man en ik hebben diverse reizen op de motor gemaakt (ik achterop). We vinden het heel leuk om op deze manier door Europa te reizen en andere mensen te ontmoeten en hun cultuur te ervaren. En we krijgen op deze manier natuurlijk ook prachtige landschappen te zien! Op de motor is dat een geweldige ervaring, je ziet de omgeving niet alleen veel beter, je ruikt de bossen en velden vaak ook nog eens. Onderweg klik ik wat af met mijn camera om al dat moois van te leggen. Sommige van die foto’s kun je terugvinden in het album met landschappen.

Naast reizen, lees ik graag. Ik heb een nieuwsgierige, onderzoekende geest en ik heb ook een brede interesse. Zo kan ik de ene keer een roman lezen ter ontspanning, de andere keer verdiep ik me in artikelen over bijvoorbeeld het milieu, psychologie of sociologie. Ik vind het gedrag van mensen erg intrigerend en vraag me altijd af waarom we als mensen doen zoals we doen.

COPYRIGHT

© Arja Schrijver Fotografie 2012 - 2024

Op alle foto’s en teksten op deze site rust auteursrecht.

Logo design: Lizzil Creative